Gala-avond valt in de smaak

Voor burgemeester Annelies van der Kolk was het bijwonen van een carnavalsavond  een gebeurtenis die ze nog niet eerder mee had gemaakt. Samen met het college was zij  vrijdagavond 8 februari aanwezig op de gala-avond van carnavalsvereniging De Smoezen in Het Punt en zowel de burgemeester als het college hadden zich voor deze gelegenheid bijzonder gekleed.

Het lag voor de hand dat de politiek ook deze keer weer een dankbaar onderwerp zou worden in de diverse sketches die ten tonele werden gevoerd of via een video werden vertoond. De handhaving van het verbod om aan personen onder de 18 jaar alcohol te verstrekken (NIX18) kwam een aantal keren voorbij en ook kwam de eerste burger van Twenterand in beeld in een video die werd vertoond. Maar dat bleek haar dubbelganger te zijn. 

Tijdens één van de stukjes over dit onderwerp verliet de burgemeester echter plotseling de zaal en aangezien zij voorin de zaal zat viel dit natuurlijk onmiddellijk op. Was dit een teken dat zij deze sketch niet kon waarderen? Nee, dat bleek niet het geval te zijn, want achteraf bleek dat zij werd gebeld vanwege een brand in Vriezenveen waarvan zij door de brandweer op de hoogte werd gesteld.  Zij was  weer snel terug en kon op momenten zichtbaar hartelijk lachen over wat er deze avond allemaal werd opgevoerd. Maar er waren ook onderdelen waar de lach wat zuiniger was, maar dat kon de pret zeker niet bederven.

De honneurs voor de zogenaamde tegenbuut liet zij echter over aan wethouder Paters, die op een juiste wijze en dus helemaal in de sfeer van de avond, reageerde op de zaken die er voorbij waren gekomen.

Kortom, het was weer een geslaagde gala-avond waarbij iedereen, in de tot de laatste plek bezette theaterzaal van Het Punt, zich kostelijk heeft vermaakt met dank aan alle smoesjesmakers en smoezenbloazers.


«   »