Groene Jager haalt de vrijwilligersprijs van Overijssel naar Den Ham

DEN HAM - De Stichting Zwembad De Groene Jager te Den Ham heeft de Overijsselse Vrijwilligersprijs gewonnen. In de categorie personen won Wouke Boers uit Kampen. Zij wonnen de juryprijs en ontvingen tijdens een feestelijke uitreiking in het provinciehuis in Zwolle een waarderingscheque ter waarde van duizend euro uit handen van gedeputeerde Boerman.

De publieksprijzen werden gewonnen door Frank Oude Breuil uit Albergen en Buurthuis Veur Mekaar uit Bergentheim. De Overijsselse Vrijwilligersprijs is dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt en is een initiatief van de provincie Overijssel.

Tweede plaatsen waren er voor vrijwilliger Nuran Florissen-Kapikiran uit Deventer en vrijwilligersorganisatie Stichting Veteranen Deventer uit Deventer. De derde plaatsen zijn voor vrijwilliger Herman Holtmaat uit Luttenberg en vrijwilligersorganisatie Pop Up Your Talent uit Zwolle.

Een groep van zo'n tweehonderd vrijwilligers houdt al bijna zes jaar, onder de paraplu van Stichting Zwembad De Groene Jager, in Den Ham dit zwembad open. De gemeente Twenterand wilde sluiten, maar betrokken gebruikers en ondernemers besloten het zélf te gaan doen.

Behalve het zwemmen biedt De Groene Jager ook tal van andere andere activiteiten aan, zoals volleybalwedstrijden en een zwemfonds waaruit kaartjes worden betaald voor uitwisselingskinderen, schoolzwemmen, en het beschikbaar stellen van zwemkaarten en -abonnementen voor gezinnen die minder geld te besteden hebben.

Het is volgens de jury bewonderingswaardig dat de hele stichting draait op vrijwilligers, zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau.


«   »