Topkapsters in de dop uit Twenterand  vallen bij ROC in de prijzen

VRIEZENVEEN/WESTERHAAR - De deelnemers Romy Bakhuis uit Westerhaar en Daphne de Lange uit Vriezenveen wonnen een prijs tijdens de jaarlijkse kapperswedstrijden van het ROC van Twente. Ruim driehonderd studenten van de kappersopleidingen in Almelo en Enschede verzorgden binnen het thema  a touch of rebel een totaalplaatje van kapsel, make-up en kleding.

De wedstrijden vonden plaats in de centrale hal van de ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo. Er liepen deskundigen rond, onder wie Kim Kötter, om te scouten voor diverse excellentie-trajecten die in maart bij het ROC van start gaan.

Romy Bakhuis en Daphne de Lange, beiden achttien jaar, maken daar kans op met de tweede respectievelijk derde plek in hun categorie. Hun leerbedrijven zijn Gulperihan te Almelo (Romy) en Smelt Kappers eveneens in Almelo (Daphne).

Ongeveer zevenhonderd bezoekers, bestaande uit familie en vrienden van de deelnemers, zagen dat creativiteit en originaliteit op hoog niveau lagen. Ook het werkveld was ruimschoots aanwezig. Kappers uit Twente en omstreken stonden hun leerlingen bij en boden steun waar nodig.


«   »