Leesbevordering met Heracles in Twenterand

DEN HAM – Elk jaar verbindt een speler van de voetbalclub Heracles Almelo zich aan het leesproject ‘Scoor een boek!’ voor kinderen van basisscholen.  Dat is dit jaar Wout Droste van de eredivisionist. Vandaag was de start van het project.

In de gemeente Twenterand, die leesvordering hoog in de banieren voert, is vandaag afgetrapt in de brede school te Den Ham.

Het project, waarbij ook de bibliotheek betrokken is, kent drie fases.  Na de aftrap van vandaag volgt over vijf weken de rust en is de tussenstand bekend. Na tien weken klinkt het eindsignaal en sluiten alle deelnemende scholen ‘Scoor een Boek!’ af met een sportieve happening. Dan wordt bekend hoeveel boeken er - in totaal- zijn gelezen.

Het achterliggende idee is dat naast sporten en spelen ook lezen belangrijk is. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! 

In samenwerking met Heracles Almelo doen leerlingen uit de groepen vijf en zes van de basisscholen Antonius, Blokstoeke, Fontein, De Maten, Pölle en Smithoek mee teneinde het lenen en lezen bij kinderen te stimuleren.