Valt er als enig raadslid van een partij politiek wat te bereiken?

VROOMSHOOP - In de uitzending van Politieke stem  op Delta FM van 7 februari 2019 zijn de gasten Jan Jonker, fractievoorzitter van de SGP en Stephan Reusken, fractievoorzitter van de PvdA-GL.  Zij moeten, beiden als eenmansfracties, de standpunten van hun partijen over het voetlicht zien te brengen. Er zijn overigens ook geluiden die aangeven dat het, gezien de huidige politieke verhoudingen, deze collegeperiode weinig zin heeft een politiek ander geluid te laten horen.

Presentator Walraven: ‘Dat het veel werk is om als enig raadslid namens je partij de taken als volksvertegenwoordiger te vervullen, weet ik als geen ander. Ook mijn gasten in de uitzending van 7 februari weten hier inmiddels alles van. Toch slagen zij er beiden in de standpunten van hun partijen regelmatig onder de aandacht te brengen en ook politieke resultaten te boeken. Zowel Jan Jonker als Stephan Reusken behoren dus gelukkig niet tot diegenen die bij voorbaat al aangeven dat het politiek gezien deze periode allemaal dichtgetimmerd is en daar vervolgens maar in berusten.’

Er valt dus dus wel wat te bespreken met deze gasten, want er zit zeker verschil tussen de standpunten van de partijen, maar er zijn ook raakvlakken. Of de raadsvergadering van 5 februari nog voor verrassingen gaat zorgen, ligt niet direct voor de hand, maar het blijft natuurlijk politiek. Kijken dus op 7 februari 2019 van 19.00 tot 20.00 uur via de lokale radio en tv en via de Facebookpagina naar ‘Politieke stem op Delta FM.


«   »