De twee grootste partijen aan tafel

Donderdagavond 24 januari 2019 zijn Marcus Elzinga, fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij en Jan Kuilder, fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij te gast in het praatprogramma Politieke stem op Delta FM.

Zoals Jan Kuilder zelf aangeeft is het voor het CDA best wennen aan de nieuwe rol in de oppositie. Voor Marcus Elzinga liggen de zaken politiek gezien toch wat makkelijker, want GBT is niet alleen de grootste coalitiepartij, maar heeft als partij ook een absolute meerderheid. Een niet alledaagse situatie binnen het politieke landschap.

Programmamaker Walraven: ‘Het is ook voor Marcus Elzinga overigens wennen aan deze nieuwe situatie en hij geeft aan er zeker geen misbruik van te willen maken. Ook de oppositie krijgt volgens hem volop ruimte. Daar gaan we het dus zeker over hebben, want tot op dit moment zie ik daar nog niet echt veel van. Overigens zet het CDA, door openlijk te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de coalitiegenoot van GBT, de zaken wel wat op scherp. Kortom er is voldoende stof tot gesprek om er weer een interessante uitzending van te maken.’

De afgelopen tijd is het in de lokale politiek vrij rustig geweest, maar dat is zeker geen garantie voor de toekomst. Kijken dus op donderdagavond 24 januari van 19.00 tot 20.00 uur via de lokale radio en televisie of via de Facebook pagina van het programma.


«   »