Hans Nieboer kanshebber Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018

VROOMSHOOP - Eén van de kanshebbers op de Vrijwilligersprijs Overijssel 2018 is Hans Nieboer uit Vroomshoop. Hij is actief voor onder meer de voetbalclub Vroomshoopse Boys, het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop en de Stichting Levend Vroomshoop.

Nieboer was betrokken bij tal van evenementen in het kanaaldorp en daarnaast leverde hij bijdragen voor menig boek en blad. Ook is hij een geregeld columnist met een weemoedig-romantische inslag.

Met de jaarlijkse Vrijwilligersprijs wil de provincie Overijssel haar waardering uiten voor de -vaak onzichtbare- inzet van al die duizenden Overijsselse vrijwilligers. Meer dan de helft van de inwoners van Overijssel is actief als vrijwilliger. Daarmee staat Overijssel in de Top Drie van alle provincies.

In de categorie 'organisaties' is de Stichting Zwembad de Groene Jager genomineerd. Het zwembad wordt nu al vijf jaar volledig gerund door circa 200 vrijwilligers uit het dorp Den Ham. Het bad is in 2013 geprivatiseerd omdat het de gemeente teveel geld kostte.

Dit jaar reikt de provincie de prijs voor de negentiende keer uit, met naast de gebruikelijk juryprijzen en publieksprijs ook een trendprijs die past binnen het huidige vrijwilligerswerk. Het thema van de trendprijs is dit jaar 'Iets groots doen met iets kleins'.

Stemmen op Hans Nieboer en/of op De Groene Jager kan op overijsselsevrijwilligersprijs.nl of ovp2018.nl. De uitreiking van de Overijsselse Vrijwilligersprijs vindt vrijdag 8 februari plaats. Tot die tijd kan nog worden gestemd.


«   »