Bovo timmert aan de weg met opleidingen en baangarantie

VROOMSHOOP – Wie een beroepsopleiding bij Bovo in Vroomshoop volgt krijgt er een baangarantie bij. Het opleidingscentrum biedt theorie en praktijk onder één dak en er is samenwerking met het onderwijsinstituut ROC van Twente. Het gaat om opleidingen volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL), wat inhoudt dat er vier dagen in de praktijk wordt gewerkt bij een erkend leerbedrijf en één dag theorie wordt gevolgd op in het gebouw van Bovo.

Er vindt donderdag 17 januari aan de Aziëlaan in Vroomshoop een beroepenbeurs plaats waar leerlingen van het VMBO zich kunnen oriënteren op een toekomst in de bouw. Verder zijn er 25 en 26 januari open dagen voor geïnteresseerden. In combinatie daarmee is er 25 januari een contactdag voor bedrijven in de afbouwsector.

Bovo is het regionale opleidingscentrum met betrekking tot de bouw-, afbouw- en timmerindustrie voor de gemeente Twenterand en omstreken. Het aanbod omvat beroepsopleidingen op de niveaus 1, 2 en 3 met doorstroommogelijkheden naar niveau 4, in timmeren, metselen, timmerindustrie (werkplaats/machinaal timmeren), afbouw (tegelzetten en stukadoren) en is opleidingslocatie voor de infraberoepen (stratenmaker, vakman grond/weg en waterbouw).

De bouwsector zit te springen om veel goed opgeleide vakmensen. Kiezen voor de bouw in deze tijd houdt ook in dat je niet je hele loopbaan timmerman of metselaar hoeft te blijven. Tegenwoordig zijn er namelijk veel verschillende doorgroeimogelijkheden binnen de bouw- en infrasector. In de opleiding zijn er verschillende keuzedelen (modules) die een leerling kan volgen naast zijn reguliere opleiding. Bovo Beroepsopleidingen kiest daarbij voor de nieuwe ontwikkelingen in de bouw zoals; luchtdicht bouwen. Dit om de leerlingen goede vaardigheden mee te geven, om deze nieuwe ontwikkelingen toe te passen in hun toekomstige baan in de bouw.


«   »