Ook in Vriezenveen nu een Dorpsraad actief, met een Whatsapp-groep

VRIEZENVEEN - Tegen de achtergrond van een toename van het aantal inbraken is onder de vlag van de recent opgerichte Dorpsraad Vriezenveen een Whatsapp-groep uit de startblokken geschoten, met nu al zo’n dertig buurtgroepen.

In andere kernen van de gemeente Twenterand bestaan zulke groepen al langer op buurtniveau, waarbij aangesloten bewoners elkaar waarschuwen als er iets aan de knikker is of als ze aanwijzingen hebben. In geval van spoed stellen ze de politie op de hoogte van geroken onraad of gepleegde misdrijven.

'Er wordt de laatste tijd veel ingebroken', lichtte José Bosch-Höfte van de Dorpsraad deze week toe in het programma 'Politieke Stem op Delta FM' waarin ze met Marja Woudstra te gast was.

Het bestuur van de Dorpsraad Vriezenveen heeft zich onder meer laten informeren door de al langer bestaande Dorpsraad Vroomshoop. Volgende week staat een gesprek ter afstemming met de politie op stapel en wordt met de gemeente gesproken.

 In een later stadium zal men separaat met contactwethouder Koster aan tafel zitten. De Dorpsraad ziet het als zijn taak te inventariseren, te coördineren en te faciliteren.


«   »