Verdere optimalisering trein Almelo-Hardenberg via Twenterand

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP – De inzet van meer en ander materieel moet ertoe leiden dat de treinverbinding Almelo-Hardenberg via Vriezenveen en Vroomshoop dit jaar sterk verbetert. Op termijn zijn er plannen voor elektrificatie en een sneltrein.

De vervoerder Arriva heeft een derde treinstel van het type Lint aangeschaft voor de verbinding. Het doel is volgens de provincie Overijssel, die de concessie voor deze verbinding verleent, een verbetering van de robuustheid van de spoorlijn.

Sinds september 2016 rijdt de treindienst Almelo-Mariënberg door naar Hardenberg. Voor de reiziger is dit een kwaliteitsverbetering. Om de dienstuitvoering meer betrouwbaar te maken en uitval van treinen te verminderen, heeft Arriva het derde treinstel aangeschaft.

Het moet er volgens gedeputeerde Boerman van Mobiliteit in Overijssel voor zorgen dat er dit jaar sprake zal zijn van optimalisering van de treinverbinding Almelo-Hardenberg. In de Provinciale Staten van Overijssel gaan steeds meer stemmen op om het spoor te elektrificeren. De statenfractie van met name de ChristenUnie ziet de lijn als een essentieel onderdeel van een toekomstige sneltrein Twente-Groningen.


«   »