Negen mille van Het Noordik te Vriezenveen voor onderwijsproject in Suriname

VRIEZENVEEN - In de school Het Noordik te Vriezenveen begon vanochtend de 24-uurs-vastenactie ter ondersteuning van het expeditie-onderwijs, met als bestemming een project in Suriname. Bij elkaar 170 leerlingen laten een etmaal lang het eten voor wat het is en blijven gedurende die tijd ook op school. Morgenochtend sluiten ze af met een ontbijt. In totaal is een sponsorbedrag van negenduizend euro ingezameld.

Expeditie Noordik/Team Suriname gaat in februari naar de lagere EBG-school in het dorp Botopasi, gelegen aan de boven-Suriname rivier in de binnenlanden van Suriname. Het onderwijs in Suriname is volledig Nederlandstalig. Dat maakt dat het voor de leerlingen van Het Noordik gemakkelijk is om daar hun project te draaien. Bovendien verloopt het contact leggen met de mensen uit het dorp soepel.

Het team ondersteunt op deze school ondersteunende diverse onderwijsactiviteiten en bovendien krijgen de lokalen een opknapbeurt. Tevens gaan leerlingen van Het Noordik in Vriezenveen de mediatheek van de school voorzien van nieuwe boeken en brengen ze (speel)materiaal voor de kleuterklassen.


«   »