Vriezenveense bedrijven moderniseren Crematorium Usselo

ENSCHEDE/VRIEZENVEEN - De modernisering van het crematorium in Usselo/Enschede is in volle gang en zal in het voorjaar worden opgeleverd. De ver- en nieuwbouw is in belangrijke mate een Vriezenveense aangelegenheid, want aannemer Bramer is er aan het werk op basis van een ontwerp van BCT ingenieurs en adviseurs, dat in Enschede is gevestigd, maar met een Vriezenveens accent vanwege oprichter Jonker en huidig directeur Eshuis.

Gedurende de werkzaamheden blijft het crematorium open en de overlast beperkt. Tijdens crematieplechtigheden liggen de werkzaamheden stil. Opdrachtgever is Crematoria Twente, dat vorig jaar het crematorium bij de begraafplaats 't Groenedal in Almelo al geheel liet moderniseren en nieuwbouw realiseerde in Oldenzaal en Borne.

Doordat het aantal crematies in Twente al jaren hand over hand toeneemt, dreigden gekozen datum en tijdstip, persoonlijke inkleuring en hedendaagse representatie van de plechtigheid in Almelo en Usselo/Enschede steeds vaker in het gedrang te komen.

Er is nu volgens directeur Molema van Crematoria Twente eerstens een goede geografische spreiding in Twente en tweedens een viertal moderne crematoria dat voldoet aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld.


«   »