Melanie Maatman nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen

VRIEZENVEEN - Ter opvolging van voormalig directeur-bestuurder Peter Zuithof treedt per 1 februari 2019 Melanie Maatman aan bij de woningcorporatie Mijande Wonen. Ze komt van de uitkeringsinstantie UWV en neemt bij Mijande de plek van interim-bestuurder Ruigrok in.

Maatman laat in een communiqué weten bewust te kiezen voor de overstap naar een woningcorporatie: ‘Na een aantal jaren in het domein van de sociale zekerheid, wil ik graag weer daar werken waar mijn hart ligt. En dat ik dat kan doen als bestuurder van een kleine en platte organisatie als Mijande is een droom die uitkomt.’

Mijande is verheugd met de komst van de nieuwe directeur-bestuurder. ‘Mijande heeft behoefte aan stabiliteit, een duidelijke koers en gedrevenheid in de realisering hiervan’, zegt voorzitter Linda Sanders van de Raad van Commissarissen in een persbericht. ‘Melanie Maatman is een stevige persoonlijkheid, die met haar kwaliteiten als verbinder en boegbeeld de organisatie mee kan nemen in de stappen richting de toekomst.'

Maatman werkte vanaf 2011 bij UWV in diverse directeursfuncties. Bij gemeente Den Haag was ze vanaf 2007 directeur Beleid binnen de dienst Stedelijke Ontwikkeling. Ervaring in de corporatiesector deed ze vanaf 2016 op als lid van de Raad van Commissarissen en lid van de auditcommissie van Woningstichting Patrimonium Barendrecht.

Mijande Wonen is een woningcorporatie in noordoost Twente die zo’n vijfduizend woningen verhuurt en beheert in de gemeenten Dinkelland en Twenterand.


«   »