Bouwvakkers in de dop maken nieuwe picknicktafel

VROOMSHOOP/DEN HAM - Leerlingen van de scholengemeenschap Het Noordik te Vroomshoop hebben van gemeentelijk hout een picknicktafel gemaakt die vandaag werd geplaatst op de kruising van de Vossenboerweg en de Hammerflier in Den Ham.

De oude picknicktafel werd ruim een kwart eeuw geleden gemaakt in samenwerking met toenmalige scholieren en was helemaal vergaan.

Op initiatief van Reina Berends, van vele markten thuis, is de oude picknicktafel vervangen door een nieuwe die, net als de oude, samen met jongeren is gemaakt. 

De gemeente leverde het materiaal, hout dat in de gemeente Twenterand is gekapt en verwerkt tot planken. Van deze planken werd door Roan en Tom, leerlingen van Het Noordik die beiden een beroepsopleiding volgen, een nieuwe picknicktafel gemaakt, in het kader van hun keuzemodule in hun opleiding Bouwen Wonen Interieur.

De jongens hebben met begeleiding van vakdocent Pieter de Ruiter relevante en praktische ervaring opgedaan doordat ze het hout hebben verwerkt tot picknicktafel. De picknicktafel is door de gemeente Twenterand opgehaald bij Het Noordik en met hulp van de leerlingen bij de kruising van de Vosseboerweg en de Hammerflier in Den Ham geplaatst.


«   »