Oud Hammenaar starter van het jaar

Ommen - Stephanie Bruin, oud Hammernaar, heeft maandag 12 november met haar schoenenwinkel Shoes by Stef de titel voor ‘Starter van het jaar 2018’ binnengesleept tijdens de jaarlijkse Vechtdal ondernemersverkiezing. De verkiezing is een initiatief van Gemeente Hardenberg, Gemeente Ommen, Startershuis Doen!, Vechtdal projecten en Ondernemershuis voor het Vechtdal.

De verkiezing werd gehouden in de Music Hall van Attractie- en vakantiepark Slagharen. Er waren drie titels om voor te strijden; Student, Starter en Ondernemer van het jaar 2018. Alle genomineerde ondernemers mochten in een korte pitch de deskundige jury én het 250-koppige publiek overtuigen waarom zij de titel moesten winnen.

De 26-jarige eigenaresse van Shoes by Stef vertelde in haar pitch vol enthousiasme over haar schoenenwinkel die zij ruim een jaar geleden geopend heeft in het centrum van Ommen. Tijdens de presentatie vertelde ze over hoe ze zich onderscheidt van andere schoenenwinkels door zelf haar collectie samen te stellen op de wensen van haar klanten. Ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen vind Stephanie belangrijk. Zo werkt Pim elke zaterdag in de winkel. Pim is 22 jaar en heeft een zeldzame chromosoomafwijking waardoor hij voorheen geen baantje kon vinden. Onder meer dit enthousiasme, gecombineerd met het maatschappelijk verantwoord ondernemen, haar durf, de samenwerking met andere ondernemers en organisaties en haar doorzettingsvermogen in een heel oud beroep, gaven bij de jury de doorslag.

Stephanie: “Ik ben super blij met deze titel. Echt een stukje waardering wat je krijgt. Natuurlijk doe ik het niet alleen. Zonder mijn team en mensen om mij heen kan ik het niet.” Met de woorden: ‘Liefde voor het vak, liefde voor schoenen. Door de liefde die ik krijg van de dames waarmee ik samen mag werken, familie, vrienden en collega-ondernemers kun je z’n mooie winkel creëren! Bedankt voor jullie waardering en dat ik daardoor hier sta!’ sloot Stephanie haar pitch af.


«   »