Dit nieuws willen we u niet onthouden

 

Brandweer rukt uit voor een bosbrand in Den Ham

DEN HAM - De hulpdiensten zijn vanmiddag opgeroepen voor een melding van een brand aan de Dennenweg in Den Ham. Ter plaatse bleek dat er een bosbrand woedde, een stuk van ongeveer 10 bij 10 meter, in het Zandstuvebos. De brand was zo’n 50 meter in het bos gezien vanaf de Dennenweg. De brand is ontdekt door voorbijgangers en deze hebben de hulpdiensten gewaarschuwd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanleiding van de brand.

Lees meer »

Uit de hand gelopen brand met vuurkorf in Vroomshoop

VROOMSHOOP - De brandweer is gisteravond opgeroepen voor een brandmelding aan de Churchillstraat in Vroomshoop. Er was een brand gemeld achter een woning. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er een uit de hand gelopen brand was ontstaan door een vuurkorf dat volop in brand stond en flink rookte. De brand had zich al uitgebreid naar de bosjes en tuinmeubilair. De bewoner was al begonnen met blussen en de brandweer nam het over zodat erger voorkomen kon worden. De brand trok veel bekijks van buurtbewoners. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Lees meer »

In ieder geval is Twenterand een land van (voorjaars)honing

TWENTERAND - Of Twenterand in aanmerking komt voor de kwalificatie 'een land van melk en honing, daar zullen de meningen best over verdeeld zijn, maar het is in ieder geval een land van honing. De moestuin van Eetmee Twenterand van ZorgSaam Twenterand levert de eerste streekproducten van het jaar. Zo is de ‘Twenterandse Voorjaarshoning’ weer te koop. In de hoek van de Eetmee Moestuin staan twee bijenkasten. De bijenvolken zijn in goede handen bij imker Gertjan Huiskes. Dankzij zijn verzorging zijn de bijen zeer bedrijvig en zit de eerste honing in de potjes. De Twenterandse Voorjaarshoning is te koop voor € 4,- per pot te koop in de moestuin.

Lees meer »

Website lokale omroep al dagen van slag

De website van de lokale omroep is al sinds maandag 15 juni totaal van slag en er worden sindsdien geen berichten meer op geplaatst. Wel wordt de kabelkrant via het TV kanaal van de Delta Media Groep zoals gebruikelijk uitgezonden, zodat in ieder geval via dit kanaal gecommuniceerd kan worden. Sinds enkele maanden is er samen met de lokale omroep uit Hardenberg, een nieuwe gezamenlijke website onder de naam Vechtdal Breed actief, maar kennelijk zijn daar wat kinderziektes mee.

Lees meer »

Duidelijk geen gevalletje van de kat uit de boom kijken

GEERDIJK - De brandweer (de hoogwerker van Hardenberg) is opgeroepen voor een hulpverlening aan de Geerdijk in Geerdijk. De dierenambulance heeft om assistentie gevraagd om een katje uit de boom halen. Deze zat al een tijdje hoog in een boom en durfde niet meer naar beneden te komen. De weg is tijdelijk afgesloten voor het verkeer in verband met het opstellen van de hoogwerker. Het verkeer werd omgeleid door de politie. Het was lastig manoeuvreren voor de hoogwerker omdat men tussen de bomen en takken door moest gaan met de bak.

Lees meer »

Brandweer herdenkt collega's met water ere-teken

VROOMSHOOP - Ook brandweerkorps Vroomshoop wilde laten zien dat zij hun collega’s herdenken en aandacht vragen voor de risico’s van het vak. Op alle kazernes hing afgelopen zaterdag de vlag halfstok en op een aantal kazernes werd om 13.00 uur het water-ereteken gemaakt. Twee stralen water ontmoeten elkaar in het midden op tien meter hoogte. Ze vormen een ereboog. Op een zonnige dag verschijnt een regenboog.

Lees meer »

Het was helaas weer raak

VRIEZENVEEN - Weer vond er een ernstig ongeluk plaats op de kruising van de Horstweg -Oostermaatweg te Vriezenveen en kwam er een ziekenauto aan te pas om een gewonde te vervoeren naar het ziekenhuis. Bij de botsing tussen twee auto's sloeg er één over de kop en kwam omgekeerd tot stilstand. De gewonde bestuurster kon met moeite, maar wel op eigen kracht, uit de auto kruipen. De bestuurder van de andere auto bleef overigens ongedeerd.

Lees meer »

Nieuwe expositieruimte voor Veenmuseum

TWENTERAND - Op zondag 14 juni opent Het Veenmuseum in haar deuren. Voor het eerst zal daarbij de compleet nieuwe uitstraling van het expositiegedeelte, waar de streektaal een prominente plek heeft gekregen, aan het publiek getoond worden.

Lees meer »

Nieuwe familieglijbaan De Zandstuve Vroomshoop geopend

VOOMSHOOP - Een nieuwe familieglijbaan openen in Coronatijd, hoe doe je dat? Het bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop had er iets op gevonden. Oorspronkelijk  was de feestelijke officiële onthulling op 2 mei jongstleden gedacht met de nodige toeters en bellen, waarbij een optreden van de Harmonie Vroomshoop. Nu viel dat in het water door de coronamaatregelen. Daarom werd nu gekozen voor een kleinschalige officieuze opening, om de Vroomshoopse jeugd het plezier van de familieglijbaan niet te ontnemen. Volgend jaar volgt dan aan het begin van het zwemseizoen het geplande feestgedruis.

Lees meer »

Beginnend bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal

VRIEZENVEEN - Op zondag 7 juni omstreeks 03:15 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een eenzijdige aanrijding met een lantaarnpaal op de Almeloseweg in Vriezenveen. Omdat gelijk het vermoeden bestond dat de bestuurder van het voertuig mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd op straat een blaastest van hem afgenomen. Hieruit bleek inderdaad dat er sprake was van het gebruik van alcohol. De 19-jarige bestuurder werd daarom aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een test op het ademanalyseapparaat. De jongeman, beginnend bestuurder, blies 615 ug/l. Bij beginnende bestuurders wordt bij 350 ug/l het rijbewijs ingevorderd, bij niet beginnende bestuurders ligt die grens op 570 ug/l. De jongen mocht zijn rijbewijs dus inleveren. 

Lees meer »